Cercador

S'han trobat 499 resultats per viatgers de la gran anaconda.

  • Albert Segura i Adam Martín piloten un estiu especial a Catalunya Ràdio, ple de música i esport
    Notícia

    Albert Segura i Adam Martín piloten un estiu especial a Catalunya Ràdio, ple de música i esport

    Avui, Catalunya Ràdio inaugura la programació estiuenca amb Albert Segura a "El matí de Catalunya Ràdio" i Adam Martín a l'"Estiu de Gràcia", el duo de veus que es faran sentir, en directe des de l'estudi 1, durant sis setmanes d'un estiu radiofònic que s'allargarà fins al 30 d'agost

  • Notícia

    Torna l'APM? a Catalunya Ràdio i recuperem Catalunya Informació la vuitena setmana de confinament

    Torna el programa APM? a Catalunya Ràdio la vuitena setmana de confinament, de 19.00 a 20.00 hores, en format confinat però guanyant l'hora sencera d'humor

  • Catalunya Ràdio adapta la graella d'aquest cap de setmana al coronavirus
    Notícia

    Catalunya Ràdio adapta la graella d'aquest cap de setmana al coronavirus

    Aquest cap de setmana la graella de Catalunya Ràdio presenta més canvis arran de la crisi del coronavirus. El més destacable és l'emissió de "Revolució 4.0" també la nit del dissabte, que manté igualment l'emissió del programa de diumenge.

  • Catalunya Ràdio és la ràdio que més creix
    Notícia

    Catalunya Ràdio és la ràdio que més creix

    Segons les dades de l'Estudi General de Mitjans, 665.000 oients han escoltat cada dia l'emissora el primer trimestre del 2020, amb un creixement del 18% i en un moment en què la ràdio generalista només puja un 5%, respecte de l'onada anterior.

  • Catalunya Ràdio és la ràdio que més creix a l'EGM
    Notícia

    Catalunya Ràdio és la ràdio que més creix a l'EGM

    L'emissora obté un "share" de prop del 25%, el millor des del 2008

  • "Els viatgers de la Gran Anaconda"
    Escolta àudio
    Dies de ràdio

    "Els viatgers de la Gran Anaconda"

    És el programa de Catalunya Ràdio dedicat als viatges, la geografia, la natura i l'antropologia. Toni Arbonès el realitza i presenta des del 1996 fins al 2008. I torna a l'antena l'any 2012.

  • "Sud-amèrica a l'aquarel·la", amb Joan León
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    "Sud-amèrica a l'aquarel·la", amb Joan León

    Joan León es va passar un any a Sud-amèrica cercant un raconet, una ombra, un lloc mínimament còmode... per poder-hi dibuixar. La idea era travessar el continent de sud a nord. Per bé que sovint no sabia si anar cap a un costat o cap a un altre, però sempre cap al nord... i dibuixant. "Dibuixar", diu en Joan, "és l'excusa per aturar-se i per disposar d'un temps per conèixer més a fons el lloc que visites." Per això en l'equipatge hi portava un petit estoig amb aquarel·les. A més a més, per a en Joan, dibuixar també era un ganxo per relacionar-se amb la gent del lloc que, encuriosida, se li acostava per veure què feia. "A mi", reconeix en Joan León, "m'agraden els llocs vius, on hi viu gent i puc xerrar i aturar-me a dibuixar i que em preguntin, -ostres!, què fas?'". Tot i que a Valparaíso, Xile, l'atzar li va jugar una mala passada. "Sud-amèrica a l'aquarel·la", amb Joan León, arquitecte i viatger.
    "Els viatgers de la Gran Anaconda" també creuarem fronteres, en aquest cas al sud-est d'Àsia, amb Josep Maria Romero, el Viatger de la Gran Anaconda en marxa.

  • El viatge més llarg, la visió del més enllà de la mort dels aimares de l'altiplà bolivià
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    El viatge més llarg, la visió del més enllà de la mort dels aimares de l'altiplà bolivià

    "'Jiguaña' en llengua aimara vol dir mort, però no només vol dir mort, també vol dir viatge, començament d'un viatge". El periodista Adolf Beltran ens introdueix d'aquesta manera en l'univers dels aimares de l'altiplà bolivià, a través d'una de les festes més marcades del seu calendari ritual i cerimonial: la festa de les "ñatitas". "En moltes tradicions espirituals", diu Beltran, "l'ànima o les ànimes viatgen, pugen, baixen, van amunt i avall... ronden." Les "ñatites" són les calaveres. Molts aimares o mestissos, ciutadans de La Paz o d'altres poblacions de l'altiplà andí tenen "ñatitas" en petits altars, a casa, durant tot l'any. La idea de fons és que aquella calavera fa una mica de mediació entre el món terrenal i el món espiritual, sobrenatural. Creuen que et pot fer favors perquè se'ls atribueix la capacitat d'influir. "La festa de les ñatitas" de Bolívia és la primera etapa d'"El viatge més llarg", a càrrec del periodista Adolf Beltran.
    Les peculiaritats de la vida al límit a les illes Svalbard, a Noruega, on està prohibit néixer o morir, amb la fotògrafa, Kris Ubach; la vida de la gent ordinària a Rayong, Tailàndia, amb el viatger de "La Gran Anaconda" en marxa, Josep Maria Romero; i un viatge amb els trolley boys de Manila, a les Filipines, configuraran "Els viatgers de la Gran Anaconda" de la setmana.

  • Molokai, paradís i infern alhora, una de les illes que mantenen les pures tradicions hawaianes
    Escolta àudio
    Els viatgers de la Gran Anaconda

    Molokai, paradís i infern alhora, una de les illes que mantenen les pures tradicions hawaianes

    Aterrem a Molokai, a l'arxipèlag de Hawaii per conèixer de prop els misteris que s'amaguen en alguns dels racons més inaccessibles de l'illa. Amb el periodista de viatges Jordi Canal Soler a l'espai "Viatges per la història".
    Us parlarem dels "Nòmades digitals". Aquesta és la història d'una nova generació de viatgers que viuen més en el món virtual que en el que anomenem real. A l'espai "El viatger de la Gran Anaconda en marxa" amb el viatger i escriptor Josep Maria Romero.
    A l'espai "Les llengües de l'Anaconda" ens endinsem a conèixer "L'ainu, Japó". Aquesta és la història d'una llengua que gairebé ja no parla ningú: l'ainu, al Japó. Ni la majoria dels mateixos japonesos tenen coneixement de la seva existència. Amb David Valls, lingüista.

  • David Valls ens presenta el llibre "Les llengües de l'Anaconda"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    David Valls ens presenta el llibre "Les llengües de l'Anaconda"

    David Valls és lingüista, i s'ha especialitzat en etnolingüística i en les llengües de Papua Nova Guinea, el lloc del món on hi ha més diversitat lingüística. Acaba de publicar "Les llengües de l'Anaconda" (ed. Viena), un recull d'algunes de les seves contribucions sobre les llengües del món al programa radiofònic "Els viatgers de la Gran Anaconda".

  • Arruïnar-se després de guanyar la loteria, a "El matí de Catalunya Ràdio"
  • Llibres a dojo
    Escolta àudio
    Dies de ràdio

    Llibres a dojo

    "Els viatgers de la Gran Anaconda", que realitza Toni Arbonès, és el programa de Catalunya Ràdio que genera l'edició de més llibres. Un fenomen curiós. Ja n'han sortit vuit.

  • La vaga a la UAB i l'aturada a ensenyament, a "Els matins"
    Notícia

    La vaga a la UAB i l'aturada a ensenyament, a "Els matins"

    Demà, dimecres, a partir de les 8.00, "Els matins", dirigit i presentat per Lídia Heredia, farà el seguiment demà de la vaga a la Universitat Autònoma de Barcelona, que precedeix l'aturada convocada a tot l'ensenyament dijous, amb entrevistes a representants de l'administració i dels estudiants.

  • Catalunya Ràdio desembarca a Spotify
    Notícia

    Catalunya Ràdio desembarca a Spotify

    Els millors continguts arriben a Spotify i amplien l'oferta ja disponible a iTunes, iVoox i a les principals plataformes de consum de podcast

  • "Cròniques orientals" i "Les llengües de l'Anaconda", els dos llibres del programa "Els viatgers de la Gran Anaconda"
    Notícia

    "Cròniques orientals" i "Les llengües de l'Anaconda", els dos llibres del programa "Els viatgers de la Gran Anaconda"

    El programa de Catalunya Ràdio "Els viatgers de la Gran Anaconda", amb Toni Arbonès, és l'origen del llibre de relats "Cròniques orientals", de Josep Maria Romero, i del recull de col·laboracions "Les llengües de l'Anaconda", de David Valls, que es presenten a Barcelona demà, 6 de novembre, i el 15 de novembre, respectivament.  

Anar al contingut